Carl Philip we Francji na Bocuse d'Or

13 stycznia książę Carl Philip odwiedził szwedzką drużynę, która przygotowała do prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d'Or.

Gustava Leonhardta i jego zespół zdobyli srebro w zeszłym roku w Bocuse d'Or Europe i tym samym zakwalifikowała się do wielkiego finału w Lyonie, gdzie rywalizują 24 kraje. 

 Przed finałem minister obszarów wiejskich, Peter Kullgren wraz z księciem  mogli odwiedzić kuchnię szkoleniową zespołu i wziąć udział w treningu czasowym przed Lyonem. Zgromadzeni mogli degustować dwie konkursowe potrawy. 

Książę Carl Philip i minister stanu Peter Kullgren wraz ze szwedzkim zespołem w Bocuse d'Or: commis Noel Moglia, kandydatem na zawody Gustav Leonhardtem i trenerem Peterem Aspem Jelksterem.
Książę Carl Philip i minister Peter Kullgren wraz ze szwedzkim zespołem w Bocuse d'Or: Noelem Moglia, Gustav Leonhardtem i trenerem Peterem Aspem Jelksterem.

Książę Carl Philip jest zaangażowany w szwedzką gastronomię i od wielu lat śledził szwedzki zespół w Bocuse d'Or. Jest również patronem tego konkursu. 

Prestiżowy konkurs kulinarny odbywa się w Lyonie 26-27 stycznia 2025 roku.


27 stycznia książę Carl Philip uczestniczył w konkursie kucharza  roku Bocuse d'Or w Lyonie we Francji. 

Szwecję w finale reprezentowali Gustav Leonhardt i jego zespół: Noel Moglia, trener Peter Asp Jelksäter i prezes Tommy Myllymäki.

Drużyna Szwecji zdobyła brąz w tegorocznym finale Bocuse d'Or 2025. 

Zawodnikom pogratulował również minister  Peter Kullgren.

Powyższe zdjęcie z 13 stycznia - minister i książę

Komentarze