13 stycznia książę Carl Philip odwiedził szwedzką drużynę, która przygotowała do prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d'Or.
Gustava Leonhardta i jego zespół zdobyli srebro w zeszłym roku w Bocuse d'Or Europe i tym samym zakwalifikowała się do wielkiego finału w Lyonie, gdzie rywalizują 24 kraje.
Przed finałem minister obszarów wiejskich, Peter Kullgren wraz z księciem mogli odwiedzić kuchnię szkoleniową zespołu i wziąć udział w treningu czasowym
przed Lyonem. Zgromadzeni mogli degustować dwie konkursowe
potrawy.
![]() |
Książę Carl Philip i minister Peter Kullgren wraz ze szwedzkim zespołem w Bocuse d'Or: Noelem Moglia, Gustav Leonhardtem i trenerem Peterem Aspem Jelksterem. |
Książę Carl Philip jest zaangażowany w szwedzką gastronomię i od
wielu lat śledził szwedzki zespół w Bocuse d'Or. Jest również
patronem tego konkursu.
Prestiżowy konkurs kulinarny odbywa się w Lyonie 26-27 stycznia 2025 roku.
27 stycznia książę Carl Philip uczestniczył w konkursie kucharza roku Bocuse d'Or w Lyonie we Francji.
Drużyna Szwecji zdobyła brąz w tegorocznym finale Bocuse d'Or 2025.
Zawodnikom pogratulował również minister Peter Kullgren.
Powyższe zdjęcie z 13 stycznia - minister i książę
Komentarze
Prześlij komentarz